Skip links

Kies de juiste kleuren voor jouw bedrijf en huisstijl

Kleuren betekenen meer dan we denken in ons leven. En we bedoelen het niet zweverig, maar het is wel zo. Aan de hand van kleuren maken we bepaalde keuzes. En gaan we een richting op. Daarom zijn kleuren voor jouw bedrijf en huisstijl essentieel. Wij helpen je graag met jouw keuze.

De betekenis van kleuren

Kleuren hebben invloed op iedereen. Dus ook op jou. Bij het zien van bepaalde kleuren worden we vrolijk. Of juist verdrietig. Kleuren kunnen onze emotie beïnvloeden en in het onderbewustzijn keuzes voor ons maken. Daarom zijn kleuren juist zo bepalend voor jouw bedrijf en huisstijl: je wilt tenslotte niet geassocieerd worden met de verkeerde emoties en kleuren. Toch?

De juiste keuze

Laten we het goede voorbeeld geven. Door met een aantal voorbeelden te komen. Dat zou jou zomaar kunnen helpen in het maken van de juiste keuze wat betreft kleuren. Als eerste: rood. Rood is de kleur van vuur en bloed en kan worden geassocieerd met oorlog, gevaar, kracht en energie. Maar natuurlijk ook passie en liefde. Het is een intense kleur en kan de bloeddruk verhogen. Past dit bij jouw bedrijf?

Dan, groen. Groen is een natuurlijke kleur en staat voor groei, vruchtbaarheid en een verbintenis met veiligheid en milieu. Natuurlijk heb je verschillende tinten groen, dus kies de juiste kleur bij jouw onderneming.

Oranje is natuurlijk de kleur van ons trotse land. Maar dat hoeft niet te betekenen dat jouw product of dienst te maken heeft met Nederland. Kies voor een luxe, elegante oranje kleur voor jouw bedrijf als je dit wilt associëren met aantrekkingskracht, zonneschijn en energie.

Een hele bekende kleur wordt vaak gebruikt. In verschillende vormen natuurlijk. We hebben het hier over de kleur blauw. Dit staat vaak voor stabiliteit en diepte. Het creëert loyaliteit, vertrouwen en intelligentie.

Een absolute trend

Een absolute trend de laatste jaren: zwart. Zwart is een kleur van luxe, elegantie, maar ook een beetje formeel. Bij een uitvaartorganisatie zie je dit vaak terugkomen. Een felle kleur misstaat daar natuurlijk een beetje. Wees bewust van de kleuren en kies het in combinatie met een mooie, contrasterende kleur. Waarom? Je wilt op een gegeven moment dat jouw klanten natuurlijk contact met je leggen. Of een offerte bij je aanvragen. Ga daarom eens aan de slag met een kleurenpallet en controleer wat het beste bij jouw bedrijf past.

Wil je vrijblijvend advies over de juiste kleuren voor jouw website, bedrijf en huisstijl? Dan ben je bij Bulldog Media aan het goede adres. Wij helpen je graag met advies, uitvoering en realisatie. Mail ons even via sales@bulldogmedia.nl.

Recente berichten

Hoe vaak moet je je website updaten?

26 augustus 2022

Hoe kun je een eigen blog beginnen

26 augustus 2022

WordPress: waarom is dat zo populair?

9 november 2021
Kan ik je ergens mee helpen?