Skip links

Linkjes zijn leuk

Misschien een beetje een rare titel. Maar we gaan het voor je uitleggen. Als jij jouw website of webshop online hebt staan, kun je gevonden worden. Mits je de juiste beschrijvingen, teksten, video’s en foto’s hebt toegevoegd. Zogenaamde content. Inhoud. Er zijn echter nog een aantal andere opties om jouw vindbaarheid te laten groeien.

Linkpopulariteit

Populair zijn wilden we vroeger allemaal. Erbij horen. Zo werkt het online dus ook: op het moment dat er andere websites zijn die naar jouw domeinnaam (URL) wijzen, groeit het vertrouwen in jouw website. En niet het vertrouwen van de consument direct, maar wel het vertrouwen van de grote zoekmachines. Dat is linkpopulariteit: hoe meer linkjes verwijzen naar jouw website, des te beter. Natuurlijk moeten het wel relevante links zijn: als het een link is op een beauty-website terwijl jij bakstenen verkoopt, ontstaat er een mismatch. En da’s zonde. Zo’n link is namelijk niet (altijd) gratis. Vaak betaal je tussen de €20,- en €500,- voor het laten plaatsen van een link. Soms met content, soms moet je de teksten om zo’n link heen zelf aanleveren.

SEO

Waarom zou je extra linkjes willen toevoegen die naar jouw bedrijf wijzen? Dat heeft alles te maken met vindbaarheid. SEO. Organische zoekresultaten waarbij mensen jouw bedrijf kunnen vinden door te zoeken in bijvoorbeeld Google. Jouw vindbaarheid verbeteren kun je doen door eens per week een blog te plaatsen. Of door backlinks te (laten) plaatsen op relevante websites waardoor het vertrouwen van de consument en de zoekmachine verbetert. En dat zorgt dus weer voor een betere DR: Domein-Rating. Hoe hoger jouw DR, des te meer jouw website vertoond kan worden.

Lange adem

Je zult het overal wel lezen: snel resultaat tegen een vaste lage prijs voor jouw SEO. We willen je helpen: dit kan niet. SEO is namelijk een traject van maanden waarbij je stapje voor stapje verbeteringen moet doorvoeren. Natuurlijk is het afhankelijk van jouw budget om stappen te zetten, maar altijd geldt: het is een langer traject. Wil je snel resultaat? Dan raden we je aan om Social Selling in te zetten. Of Google Ads. Dan bepaal je direct jouw budget en kun je de dag erna direct online zijn met advertenties. Wil je organisch beter gevonden worden? Dan is dit de lange termijnstrategie die jij het beste kunt volgen.

Wil je meer weten over de beste strategie voor jouw onderneming? Laat het ons dan weten. Dan gaan we vrijblijvend voor je aan de slag en kunnen we kijken waar we elkaar kunnen versterken. Wel zo prettig.

Recente berichten

Hoe vaak moet je je website updaten?

26 augustus 2022

Hoe kun je een eigen blog beginnen

26 augustus 2022

WordPress: waarom is dat zo populair?

9 november 2021
Kan ik je ergens mee helpen?