Skip links

Hoe jij de juiste domeinnaam kiest voor jouw bedrijf

Jij gaat beginnen met jouw bedrijf. Of je bent al begonnen, alleen heb je nog geen website. Hoe kies je dan vervolgens de beste naam voor jouw site? We leggen je alles uit waar je op moet letten. En een aantal kleine tips. Helemaal gratis, van Bulldog Media.

Wat is een domeinnaam?

Laten we beginnen bij de basis. Wat is een domeinnaam? Het klinkt namelijk een beetje vreemd, dat geven we toe. Gelukkig hebben wij het niet bedacht. In feite is het simpel: een domeinnaam is een naam van een online domein. Ofwel een URL. Dat is de letterlijke website zoals je ‘m kunt intikken in jouw browser. Zoals wij www.bulldogmedia.nl hebben, kun jij dat ook voor jouw bedrijf vastleggen. En soms lukt dat niet even goed: sommige domeinnamen zijn al ‘bezet’, zijn reeds actief of kun je voor een som geld overnemen. Zo’n domeinnaam is natuurlijk handig zodat jouw klanten ook online kunnen lezen wat je doet, waar ze je voor in kunnen huren of welke producten ze kunnen bestellen.

Wat voor domeinnaam past bij mij?

Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van wat voor bedrijf je hebt of gaat starten. Ga je een bedrijf starten in voedingssupplementen? En heet jouw bedrijf Jansen’s voedingssupplementenbedrijf? Je kunt dan natuurlijk gaan voor www.jansensvoedingssuplementenbedrijf.nl. Met bijbehorende mailadressen zoals sales@ of info@. Een nadeel: de URL wordt dan wel heel erg lang. Denk daarom goed na over jouw domeinnaam wat het beste bij je past. Zoals in dit geval: jansensvoeding.nl of jansensvs.nl. Dan hou je het lekker kort.

Online vindbaarheid

Tof! Je hebt een domeinnaam vastgelegd. En die is van jou, zolang je de rekeningen betaalt. Je kunt nu beginnen met bouwen van een website of webshop. Of je kunt het natuurlijk uitbesteden aan een specialist. Al met al komt er straks een prachtig ontwerp online te staan waar jij met trots jouw informatie, video’s en foto’s wilt delen. Content noemen we dat. Zorg ervoor dat deze content uniek is, zodat de zoekmachines jouw content kunnen beoordelen als zijnde origineel. En verder? Denk bij het vastleggen van jouw domeinnaam of URL ook aan vindbaarheid. www.schildervoorneputten.nl is bijvoorbeeld een goede URL als jij een schilder bent in Voorne-Putten. Waarom? Omdat deze woorden standaard al in jouw URL staan. En dat vinden de zoekmachines leuk.

Wil jij hulp bij het vast (laten) leggen van jouw domeinnaam? Mail ons dan even. Via sales@bulldogmedia.nl. Dan gaan wij kijken welke domeinnaam voor jou beschikbaar is en kunnen we alles voor je organiseren. Zodat jij nergens omkijken naar hebt.

Recente berichten

Hoe vaak moet je je website updaten?

26 augustus 2022

Hoe kun je een eigen blog beginnen

26 augustus 2022

WordPress: waarom is dat zo populair?

9 november 2021
Kan ik je ergens mee helpen?