Skip links

Jouw content hergebruiken

Af en toe geven we van die tips. Gewoon, helemaal gratis. En dit is er ook weer eentje voor in de boeken: het hergebruiken van jouw bestaande content. En dan natuurlijk niet letterlijk kopiëren en plakken, maar opnieuw presenteren aan jouw doelgroep. Wij vertellen je waar je op moet letten en waarom dit een waardevolle tip is.

Unieke content

Jij hebt met jouw bedrijf waardevolle informatie online staan. Gaan we dan even voor het gemak van uit. Mocht je dat niet hebben, laat het ons even weten. Dan sparren we even en geven we je meer tips hoe jij waardevolle informatie kunt achterlaten bij jouw doelgroep. Goed, dat geschreven hebbende, het volgende: wees uniek. En zorg er dus voor dat jouw informatie niet een op een overeenkomt met jouw concurrent. Ten eerste ben je dan aan het valsspelen, ten tweede vinden de grote zoekmachines het niet leuk als jij continu content aan het kopiëren bent.

Slim omgaan met jouw tijd

We kunnen het ons echt wel goed voorstellen, hoor. Dat je druk bent. Gelukkig ook maar. Zo kun jij jouw omzet laten groeien en kun je je bezighouden waar jij goed in bent. Houden we van. Mocht je toch een klein beetje ruimte hebben in jouw overvolle agenda, kijk dan eens kritisch naar jouw bestaande content op de website. Klopt dat nog? Is dat nog up-to-date? Je kunt namelijk jouw bestaande artikelen, blogs of informatie gewoon hergebruiken. Zonder dat je alles opnieuw hoeft uit te zoeken. En dat scheelt je een heleboel tijd.

Waarom content hergebruiken?

Waarom jij af en toe kritisch moet kijken naar jouw online content? Puur om het feit dat jij goed gevonden wilt worden door jouw doelgroep. Want als jij ooit een blog hebt geschreven over de veranderingen in jouw branche in 2014, kunnen we een wedje leggen dat de markt er nu totaal anders uitziet. Toch? Precies. Herschrijf jouw artikelen op een simpele manier en zorg ervoor dat je de volgorde, maar ook de relevante informatie zo verpakt dat de zoekmachines dit weer zien als unieke stukken tekst. En daar worden ze vrolijk van en kun jij weer op gevonden worden. Zo simpel kan het zijn.

Handige tips

Als jij jouw content hebt herschreven, plaats je dat natuurlijk direct online. Misschien zelfs met een koppeling naar jouw sociale media. Let wel op de URL-structuur: pas bijvoorbeeld het jaartal aan in de URL of verzin een totaal andere titel en dus meta-omschrijvingen. Op die manier zorg je ervoor dat jouw interne links juist staan en kun je daar goed mee scoren. Online, dan.

Bulldog Media is specialist op het gebied van online aanwezigheid. Communicatie, digitale banners, logo’s, huisstijl: niets is te gek. En dat allemaal met een paar ontzettend enthousiastelingen met een passie voor aanwezigheid. Wil je even sparren met een van onze teamleden? Dat kan natuurlijk. Mail ons via info@bulldogmedia.nl en stel ons jouw vraag. Of probleemstuk. En wij helpen je gewoon op weg.

Recente berichten

Hoe vaak moet je je website updaten?

26 augustus 2022

Hoe kun je een eigen blog beginnen

26 augustus 2022

WordPress: waarom is dat zo populair?

9 november 2021
Kan ik je ergens mee helpen?