Skip links

Hoe lang gaat jouw website mee

Hoe lang gaat jouw website mee

Misschien een beetje vreemd. Want op jouw website staat geen houdbaarheidsdatum zoals op het pak melk van vorige week. Toch kunnen websites ook de houdbaarheidsdatum overschrijden. En da’s natuurlijk hartstikke zonde. Wij proberen je uit te leggen hoe jij toch up-to-date kunt blijven.

Updaten

Net zoals jouw telefoon, of zelfs jouw auto, kunnen apparaten wel eens een update gebruiken. Voor bijvoorbeeld een plug-in. Zo’n plug-in zorgt ervoor dat mensen een offerte kunnen aanvragen, of een koppeling met een review-applicatie. Je wilt natuurlijk dat deze blijven werken op jouw site. Log daarom eens in om te kijken of je iets kunt updaten. Of kunt laten doen.

Welke varianten werken het beste?

Zomaar een gratis tip. We zijn de beroerdste niet. Je kunt verschillende CTA’s proberen, om te kijken welke het beste werkt. A/B-testen noemen we dat. Je kunt experimenteren met tekst, kleur, grootte van de knop. Maar natuurlijk ook met een contactformulier of juist een invulveld voor een offerte. Zorg dat de belangrijkste details ingevuld worden door de potentiële klant, zodat jij meteen weet waar ze om vragen. Je kunt bijvoorbeeld jouw offerteformulier zo inrichten dat jij een mail krijgt op welke pagina ze deze hebben aangevraagd. Zo kun je direct toewerken naar een scherp voorstel zonder al te veel moeite.

Ververs jouw content

De inhoud op jouw pagina’s is belangrijk. Jouw potentiële klanten lezen wat ze van je mogen verwachten en misschien zelfs wat het mag kosten. Zo kun jij jouw doelgroep informeren. Toch raden we je aan kritisch te kijken naar de content. Ben je tevreden? Moet je nog iets finetunen? Blijf je ook bewust van het feit dat je met blogs informatie kunt verspreiden. Met een koppeling op sociale media zodat jij jouw doelgroep direct kunt benaderen. Door verse content en het aanpassen van huidige content kun jij stap voor stap een betere website of webshop krijgen. Een website is net als jouw bedrijf: het is nooit klaar.

Maar hoe lang gaat mijn website dan mee?

Dat hangt af van jouw product of dienst. Heb je een webshop met koppelingen? Dan kan het zijn dat het onderhoud iets meer aandacht vraagt. Heb je een website laten maken door de buurman op een Linux-machine? Dan is het misschien ook tijd voor een vernieuwing. Online aanwezigheid is nog nooit zo belangrijk geweest, dus blijf kritisch. En vraag jouw doelgroep, vrienden en kennissen eens wat ze ervan vinden. Zo kun je met een luisterend oor veel feedback verwerken. En daar wordt jouw online aanwezigheid alleen maar beter door.

Wil je gratis advies of een beetje technische hulp bij het updaten van jouw site, plug-ins of content? Wij kunnen eens kritisch kijken naar jouw online aanwezigheid. Goed om te weten: tips kosten helemaal niets. Wil je dat we voor je aan de slag gaan? Dan is ook dat verbazingwekkend scherp geprijsd.

Recente berichten

Hoe vaak moet je je website updaten?

26 augustus 2022

Hoe kun je een eigen blog beginnen

26 augustus 2022

WordPress: waarom is dat zo populair?

9 november 2021
Kan ik je ergens mee helpen?