Skip links

Bel voor acties

Bel voor acties

Da’s een rare titel. En die klopt natuurlijk helemaal niet. Soms willen we iets vertalen uit het Engels. En soms ook niet. Zoals deze: call to action. Bel voor acties. Wat houdt het in en waar kun je op letten? Wij leggen het je uit.

Wat is een call to action (CTA)?

Een CTA is een knop, een manier om jouw klanten actie te laten ondernemen. Dat kan in de vorm van een contactformulier, een vrijblijvende offerte aanvragen. Maar natuurlijk ook een daadwerkelijk belletje op jouw nummer. Zodat jij meteen jouw klanten te woord kunt staan en uitleg kunt geven wat je voor ze doet.

Welke varianten werken het beste?

Zomaar een gratis tip. We zijn de beroerdste niet. Je kunt verschillende CTA’s proberen, om te kijken welke het beste werkt. A/B-testen noemen we dat. Je kunt experimenteren met tekst, kleur, grootte van de knop. Maar natuurlijk ook met een contactformulier of juist een invulveld voor een offerte. Zorg dat de belangrijkste details ingevuld worden door de potentiële klant, zodat jij meteen weet waar ze om vragen. Je kunt bijvoorbeeld jouw offerteformulier zo inrichten dat jij een mail krijgt op welke pagina ze deze hebben aangevraagd. Zo kun je direct toewerken naar een scherp voorstel zonder al te veel moeite.

CTA met mate

Net zoals jouw favoriete biertje of cocktail, raden we je aan te genieten met mate. Zo werkt het overigens ook met jouw website: zorg voor een mooie verdeling van CTA’s, verspreid over jouw website. Niets is zo vervelend als een schreeuwerige website, waar je kunt chatten, bellen, pop-ups met meldingen krijgt en overal kleurrijke en aanwezige knoppen. Zou jij daar jouw gegevens achterlaten? Precies. Zorg er dus voor dat het volledig in stijl is met jouw website of webshop, en dus met mate. Dat werkt gegarandeerd het beste.

Bulldog Media is een fullservice internetbureau. En helpt je dus ook graag met jouw CTA’s. Of misschien zelfs een volledige website of webshop. Wil je meer weten? Dat kan. Via sales@bulldogmedia.nl. We beloven je dat je snel een antwoord krijgt.

Recente berichten

Hoe vaak moet je je website updaten?

26 augustus 2022

Hoe kun je een eigen blog beginnen

26 augustus 2022

WordPress: waarom is dat zo populair?

9 november 2021
Kan ik je ergens mee helpen?